Ga naar hoofdinhoud

Reacties van cursisten

“De kracht van qigong is voor mij het ervaren van energie, warmte en licht door mijn lichaam en hier verbinding mee maken. Hoe langer ik dit beoefen hoe meer ik ervaar. Heel bijzonder. Irene begeleidt deze sessies op een fijne manier.”

“Ik doe al ruim twee jaar met plezier qigong bij Irene. De oefeningen zijn afwisselend en de sfeer is relaxt en ontspannen. Na de les voel ik mij helemaal ‘zen’. Irene voelt goed aan wat de behoefte is in de groep en ze past de les daar op aan. De uitleg is helder en ze let goed op dat we de oefening goed uitvoeren, binnen ieders fysieke mogelijkheid.”

“Qigonles bij Irene brengt balans, rust en innerlijke ruimte in mezelf. Irene heeft een warme, heldere stem wat erg prettig is. Ze legt duidelijk uit hoe en waarom we de bewegingen uitvoeren. De sfeer in de les is open waardoor ik mezelf kan zijn!”

Ik ontmoette Irene in 2016 op de wijngaard in Zeist waar wij als vrijwilliger werken. Ze vertelde dat ze les gaf in een ‘soort Chinese ontspanning’, Chi Neng Qigong. Aangezien ik aan een spieraandoening lijd waarbij ontspanning vaak een uitstekende uitwerking kan hebben, was ik geïnteresseerd. De eerste les was voor mij verrassend. Ik mocht alle oefeningen zittend doen, wat voor mij heel comfortabel was vanwege mijn evenwichtsproblemen. De les sprak mij aan en ik volgde van toen af aan de lessen bij haar thuis, in de tuin en op andere locaties. Na de les merkte ik dat ik opvallend energiek was en in een hogere versnelling met gemak naar huis fietste. Toen ik dat aan Irene vertelde was zij heel opgetogen en legde uit dat dit inderdaad de gevolgen van Chi Neng Qigong kunnen zijn. Inmiddels volg ik de lessen ruim zes jaar met veel plezier en vooral de ontspanningsmeditaties ervaar ik als zeer prettig en weldadig voor mijn lichaam. Als ik niet met bepaalde oefeningen mee kan doen, reikt Irene mij haalbare alternatieven aan. Bij afwezigheid geeft zij zoveel mogelijk les via Zoom.

“Ik zit nog niet zo lang bij de qigongles van Irene maar voel wel al het verschil. Lichaam en geest komen meer in balans. Irene wisselt oefeningen af met een meditatie. Ze geeft de lessen met enthousiasme en humor. Kortom: een fijne qigonglerares!”

Fijn de Qigonglessen bij Irene. Geconcentreerd en in rust gegeven. Het geeft me innerlijke rust en energie!

Back To Top